Team

Beneens Heynen architecten koppelen creatief talent aan technische en stedenbouwkundige ervaring. Roel Beneens & Ann Heynen zijn de stichtend architect-zaakvoerders van hun architectenbureau.

Zij studeerden respectievelijk in 1993 en 1994 af, beiden met grote onderscheiding, en waren diezelfde opeenvolgende jaren tevens winnaar van de prestigieuze Euregionale Ontwerpprijs. Hiermee werd hun ontwerp-kwaliteit en visie op een stedenbouwkundige en architectonische vernieuwing internationaal gehonoreerd.

In 2002, 2003 en 2006 waren zij afwisselend jurylid van de afstudeerprojecten in de faculteit Architectuur van de Universiteit Hasselt, waarbij architectonische en stedenbouwkundige kwalificaties dienden te worden geëvalueerd.

In 2017 werd Roel Beneens gevraagd als lid van de internationale jury in de jubileum-editie van de Euregionale Ontwerpwedstrijd.

Samen met hun ambitieus, gemotiveerd en gewaardeerd team van 6 interne (ir.) architecten en 7 externe studie-partners, kunnen zij op basis van hun ruime ervaring en intensieve samenwerking een totaaloplossing aanbieden voor alle disciplines.

Medewerkers

Roel Beneens – architect

Ann Heynen – architect

Geert Pintelon- architect

Lore Caems – architect

Bart Schoubs – ir-architect

Lien Raskin – architect

Externe studiepartners

Studiebureau technische installaties

POELMANS BVBA uit Lummen

RACO uit Heusden-Zolder

Studiebureau stabiliteit

AB ASSOCATES BVBA uit Hasselt

BSB uit Herk-de-Stad

VAN ECHELPOEL uit Lille

Studiebureau EPB / Veiligheidscoördinatie /

ventilatieverslaggeving / rioolkeuring

2B SAFE uit Tienen

STETO uit Tessenderlo

VAN ECHELPOEL uit Lille

RACO uit Heusden-Zolder